Fysik

Fysik/matematik - lommeregner problemer.

15. november 2004 af Fjolset (Slettet)


96,5g*4,18kJ/kg*K*(320,15K-340,15K)
/
84g*(320,15K-296K)

Hos mig giver det et 5-cifret resultat hvilket er usandsynligt, håber nogen kan tjekke det :)

Tak på forhånd

Svar #1
15. november 2004 af Fjolset (Slettet)

Sidder lige og laver rapport til imorgen men kan ikke lave rapporten uden den beregning, så det kunne være fedt hvis nogen gad se på det :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Hov - du må ikke blande inkonsistente enheder sammen. Dine masser skal omsættes til enheden kg eller også skal din specifikke varmekapacitet for vand omsættes til enheden kJ/(g*K).

Måske kunne du forklare sammenhængen. Hvad er det helt præcist, du ønsker at udregne? Og betyder det 'flagrende' forward slash;

'/'

division i denne sammenhæng, eller er det to forskellige beregninger?

//Singularity

Svar #3
15. november 2004 af Fjolset (Slettet)

Udregner clod, men prøv at se bort fra enhederne men på værdierne hvad får du det så til?

Min første fysikrapport nogensinde, vil bare lave den så jeg kan sove.


Svar #4
15. november 2004 af Fjolset (Slettet)

Anybody?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2004 af sigmund (Slettet)

Jeg får, med tre decimaler, -3.977 (der er set bort fra enhederne, og varmekapactiteten er i kJ/(kg*K)).

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Hvilket materiale er loddet af?

//Singularity

Svar #7
16. november 2004 af Fjolset (Slettet)

#6 messing

Svar #8
16. november 2004 af Fjolset (Slettet)

Jeg kan nemt slå c for messin op, men meningen er at vi skal regne os frem og derefter regne fejlprocenten ud.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Ok, men lyt nu lige for en gangs skyld til, hvad jeg siger angående enheder. Man må ikke blande inkonsistente enheder sammen. Det gør det vanskeligt at fortolke resultaternes størrelser. Hold dig videst muligt til SI-enhedssystemet. Har I ikke haft om det endnu?

Kan du ikke lige give mig masserne:

m(vand), m(lod)

og start- og sluttemperaturer for loddet og vandet

T(lod,start), T(lod,slut)
T(vand,start), T(vand,slut)

så kan jeg se, om der er noget galt.

//Singularity

Svar #10
16. november 2004 af Fjolset (Slettet)

mlod= 84g
mvand= 96,5g
Tlod= 296K
cvand=4,18
clod=?
tvand=340,15K
tslut=320,15K

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Fino - så er det bare at regne som du gør;

Loddet nedsænket i vand tilføres varme Q fra vandet

Q = m(lod)*c(lod)*deltaT(lod)

og vandet modtager varmen -Q fra loddet

-Q = m(vand)*c(vand)*deltaT(vand)

hvoraf

c(lod) = -(m(vand)*c(vand)*deltaT(vand))/(m(lod)*deltaT(lod))

hvilket giver

c(lod) = -96.5*10^(-3)kg*4.18kJ/(kg*K)*(320.15K-340.15K)/(84*10^(-3)kg*(320.15K-296K)) = 3.98 kJ/(kg*K)

hvilket er ca. 10 gange større end den tabellagte værdi på omtrent 0.390kJ/(kg*K). Selvom afvigelsen delvist kan forklares ved varmeafgivelse til omgivelserne, virker det underligt, at resultatet er så langt fra det korrekte.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#10: Nu har I vel lavet forsøget i et kalorimeterbæger?

//Singularity

Svar #13
16. november 2004 af Fjolset (Slettet)

1000 tak, har dog endnu et spørgsmål som er off topic, har min fysik karakter i 1g. nogen indflydelse på min endelige karakter i 3g.?

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. november 2004 af The_Failure (Slettet)

nej overhovedet ikke... når du vælger A-niveau i 3.g "glemmes" alt fra 1 og 2.g. du får højst sandsynligt også ny lærer som måske vil bedømme én anderledes. sådan hænger det ihvertfald sammen på mit gymnasium :)

Skriv et svar til: Fysik/matematik - lommeregner problemer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.