Matematik

stat list på cas

18. marts 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

hej alle hvordan er det man gør når man har fået en opgave hvor du skal finde regressionen af nogle tal for eksempel

X=2 4 6 7 9 12

Y=3 7 9 10 14 20

jeg skal til terminsprøve i morgen og vil være lykkelig hvis i kunne hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af plooop (Slettet)

Det afhænger først og fremmest af hvilken form for regression det er. Men hvis det er en TI-89 du har, så skriver du x-værdierne ind på list 1, og y-værdier ind på list 2, hvorefter du trykker F4, vælger regression og tager den som du skal bruge.. Hvis det er lineær regression, så vælg Linreg(y=ax+b)


Svar #2
18. marts 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

ja ok synes bare min lommeregner giver nogle umådelige underlige tal foreksempel har jeg nogle år og nogle tal

1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006

7        11,7  15,6  22,6    32,8  49,4 68,9   116,4

jeg vil lave ekspontiel og vælger expreg og får a=1,875053-334 b=1,4702

er det ikke meget forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af nmcaan (Slettet)

99,00 ,01,02,03

7 11,7 15,6 22,6 osv..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2009 af kieslich (Slettet)

I alle opgaver af denne type står der noget lignende: '..udviklingen efter år 1999 er..'. Dette betyder at du skal sætte år 1999 lig med nul, år 2000 lig med 1 osv. Dine x-værdier bliver så 0 1 2 3...

Og så følger du bare Plooop's anvisning.

Hvis der senere i opgaven spørges om antallet i år f.eks 2010, indtastes x værdien 2010-1999 = 11 i funktionen.


Skriv et svar til: stat list på cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.