Matematik

areal af punktmængde

18. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har to punktmængder.

den ene punktmængde er 16/3.

integralet af hele arealet er:

"integraltegn" med grænserne 3 og -2 f(x) dx = 125/12

jeg skal bestemme tallet "integraltegn" med grænserne 0 og -2 (fx) dx og bestemme arealet af den anden punktmængde (som jo har grænserne 0 og -2).

hvordan kommer jeg i gang med opgaven? jeg forstår ikke at jeg skal bestemme integraltegnet for derefter at finde arealet.

hvis der er spørgsmål til forståelse af min opgave, er i velkomne til at spørge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

Når du først skal bestemme "integraltegnet", gætter jeg på, der menes stamfunktionen også kaldt det ubestemte integrale eller F(x). dvs. du integrerer funktionen uden at sætte grænser på.
Når du har stamfunktionen så kan du udregne arealet af punktmængden.
Integralet fra a til b svarer til F(b) - F(a).

Hvad hedder funktionen, der afgrænser din punktmængde? Det kan ikke bare være 125/12. Der skal meget gerne være en funktion


Svar #2
18. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

det er korrekt med hensyn til stamfunktionnen

den hedder f(x)dx = 125/12

jeg kan derfor ikke se hvad jeg skal integrere, for jeg har ingen ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Integralet fra -2 til 3 = 125/12

Integralet fra -2 til 3 = Integralet fra -2 til 0  +  Integralet fra 0 til 3.

Det ene Integral er lig 16/3. Det andet må så være 125/12 - 16/3.


Svar #4
18. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg ser på det. tak


Skriv et svar til: areal af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.