Matematik

Ligninger!?

19. marts 2009 af Nokia n70 (Slettet)

Hej Folkens håber der er nogle der kan hjælpe med de to ligninger :

x(x-3)=0 Og 0,5x2-8=0

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af NejTilSvampe

 x(x-3) =0

brug nul regl.

0.5x^2-8=0

brug løsningsformel for andengradsligninger.


Svar #2
19. marts 2009 af Nokia n70 (Slettet)

tak for det hurtige svar 

men er ikke sikker på jeg forstår,  

hvad går nul reglen ud på ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af NejTilSvampe

 hvis du har et produkt der er lig med 0 er en af "producenderne" eller hvad man kalder dem også lig med 0.

altså i a*b=0  er enden a eller b eller begge to lig med 0.

så i x(x-3)=0 skal enden x eller (x-3) være lig med 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2009 af GreatNusseR (Slettet)

Nulreglen siger at når et produkt er 0, er mindst en af faktorerne lig med 0, dvs. ved x(x-3) = 0 kan du skrive

x = 0 eller x-3 = 0 (da der er gange imellem x og parentesen)

og dermed løsningerne

x = 0 eller x = 3


Svar #5
19. marts 2009 af Nokia n70 (Slettet)

 Ahh! Super mange tak 

nu forstår jeg det (endelig) 

hehe


Skriv et svar til: Ligninger!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.