Fysik

Verdens hurtigste elevator

19. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Hej, jeg har svært ved at løse en mekanik opg.

Den ligger i nedstående link. Det er opgave 3, c

Ihttp://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080815_opgave_stx_082_fysikA.ashx

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Elevatoren nedbremses fra 21.2 m/s til 0 i løbet af 38.5m. Find accelerationen.

Find dernæst kraften. Husk også tyngdekraften.

E = F*s og E = c*deltaT. c =varmekapaciteten. Find delta T.


Svar #2
19. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Altså jeg kan godt finde en acceleration, men har ingen ide om hvad jeg skal med den? anigver den bremsnings kraften?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Bremsekraften FB skal dels bremse elevatoren og dels modvirke tyngdekraften. Så den resulterende kraft Fres = FB - Ft => m*a = FB - m*g, hvor a er den acceleration du har fundet.


Svar #4
21. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

tak for hjælpen!


Svar #5
21. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Hmm beklager at jeg bliver ved med at spørge, men jeg er i tvivl om hvorvidt det skal være:

Fres = Fb + Ftyngde eller dit forslag?

dit forslag giver en bremse kraft på 9.041*10^4*N mens det andet forslag giver -355413.9 N

Hvad er det rigtige? angives bremsekraften positivt eller negativt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

He He : ) Begge to. Det afhænger af om du regner absolutte størrelser eller med fortegn

Det fysisk korrekte er din skrivemåde, men så skal du huske at regne med fortegn. Hvis vi regner med at opad er positivt, bliver Fres og Fbremse positive, mens Ftyngdekraft bliver negativt.

Laver lige et TI ark


Svar #7
21. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Det lyder lækkert :) jeg håber ikke at jeg have været for besværlig


Brugbart svar (3)

Svar #8
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Her er et TI ark. kan det læses??


Svar #9
21. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Jeg kan ikke se noget? hvor skulle linket være henne?


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Det virkede ikke. prøver RTF


Brugbart svar (3)

Svar #11
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

NÅ.

Vedhæftet fil:Untitled.doc

Svar #12
21. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Du skal have tusind tak :D jeg er så taknemmelig!


Skriv et svar til: Verdens hurtigste elevator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.