Matematik

Løs uligheden "hjælp hurtigt tak"

19. marts 2009 af Abdul G (Slettet)

Jeg skal aflevere blækregning imorgen.........

jeg er nået til den anden sidste opgave og jeg er gået i stå

opgaven siger 

Løs uligheden
3x - 12 < ½x + 3

hurtigt tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af Isomorphician

3x - 12 < 0,5x + 3 <=>

2,5x < 15 <=>

x < 6


Svar #2
19. marts 2009 af Abdul G (Slettet)

Jeg forstår det ikke så godt, men kan du skrive det på en måde så jeg bare kan skrive præcis det samme i hæftet tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af Isomorphician

3x - 12 < 0,5x + 3

træk 0,5x fra på begge sider:

2,5x - 12 < 3

læg 12 til på begge sider:

2,5x < 15

divider med 2,5 på begge sider:

x < 6


Svar #4
19. marts 2009 af Abdul G (Slettet)

tusind tak...... en stor hjælp

jeg har en anden opgave der siger

(6a+62):a =
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2009 af NejTilSvampe

 6a/a = 6  6^2/a = 36/a

(6a+6^2):a = 6+36/a


Svar #6
19. marts 2009 af Abdul G (Slettet)

Er resultatet så 6+36a   ?????


Skriv et svar til: Løs uligheden "hjælp hurtigt tak"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.