Matematik

Areal

20. marts 2009 af freece (Slettet)

Grafen for funktionen f med forskrifen f(x)=x^3-3x^2 afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Jeg har fundet grænserne x=0 og x=3. og Fundet rumfanget af omdrejningslegemet: V=65,4349.

Nu skal jeg bestemme den værdi af t, for hvilken linje med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal. Hvordan gør jeg dette?

Jeg har forsøgt at finde det halve areal fra 0 til t vha. samme formel, som benyttet ved ovenstående opgave, altså rumfanget for et omdrejningslegeme, men det lykkedes ikke. Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Ideen er god nok. Men nu handler det om arealet og ikke om rumfanget.


Svar #2
20. marts 2009 af freece (Slettet)

Hvordan skal jeg så løse opgaven?

Skal jeg bare løse halvdelen det bestemte integrale fra 0 til t, eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af kieslich (Slettet)

∫f(x)dx fra 0 til t  = ∫f(x)dx fra t til 3 så deler t arealet i to lige store dele. 


Svar #4
20. marts 2009 af freece (Slettet)

Hvis jeg løser denne ligning med cas, får jeg to mulige t'er: t=3.74245 or t=1.84282.

Kan det passe?


Svar #5
20. marts 2009 af freece (Slettet)

Jeg har løst det. tak for hjælpen


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.