Matematik

Matematik - haster

21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Hej!! Jeg har to ligninger her, som jeg ikke kan finde ud af. Håber nogen vil hjælpe? :)

1)  2,8 ( x - 3,5 ) + x ( 5,2 - 2x)  =  ( 4 - x ) * 2x - 5,2         (jeg har gjort det på følgende måde)

2,8x - 9,8 + 5,2x - 2x(i anden)  =  8x - 2x(i anden) - 5,2

           10x(i anden) - 9,8           =  10x(i anden) - 5,2

                                  x - 9,8         =  - 5,2

                                           x         = 4,6                                         ( er det rigtigt??)

2) (x - 3,8) / 5,3          =  (x - 2,7) / 11,13

Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal her. Har en idé om at jeg skal gange 5,3 med x og -3,8, og derefter 11,13 gange med x og -2,7.. Men når jeg trykker ligningen ind på lommeregneren giver x=4,8.. Og det får jeg den ikke til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I stedet for 2x(i anden) så brug symbolerne herover på bjælken 2x2, det bliver meget mere overkueligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af peter lind

1) er korrekt til anden linie; men i 3. linie smider du 2,8x+5,2x væk på venstre side og 8x væk på højre side.

2) Du skal gange med 5,3*11,13 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #3
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Nåh, ja, dem havde jeg ikke set..

2,8 ( x - 3,5 ) + x ( 5,2 - 2x) =   ( 4 - x ) * 2x - 5,2                             (jeg har gjort det på følgende måde)

2,8x - 9,8 + 5,2x - 2x2         =   8x - 2x2 - 5,2

                  10x2 - 9,8           =   10x - 5,2

                         x - 9,8          = - 5,2

                                  x          = 4,6
Men er det rigtigt??


Svar #4
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

jeg forstår ikke det med at gange??

Skal jeg gange ALLE tal med 11,13, og ALLE tal med 5,3??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2009 af peter lind

Nej. Nu blander du led med x og x2. Hvis du er usikker så gå meget langsomt frem. Lav være med at lave flere regneoperationer på en gang. Selv om det er hurtigere forøger det også sandsynligheden for fejl. Fortsat fra anden linje (2,8+5,2)x -9,8-2x2 = 8x-2x2-5,2.


Svar #6
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Okay..

Hedder den så?

8x - 9,8 - 2x2   =  8x - 2x2 -5,2


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2009 af peter lind

Nej. Du har( x - 3,8) / 5,3 = (x - 2,7) / 11,13 ganger du dette 11,3*5,3 får du

11,3*5,3*(x - 3,8) / 5,3 = 11,3*5,3(x - 2,7) / 11,13. Derefter kan du forkorte ud.


Svar #8
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Så går x'erne vel ud med hinanden, og så står der:

-9,8  =  -5,2     ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2009 af peter lind

#6 ja


Svar #10
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Men hvad bliver x så??   0??


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2009 af peter lind

#8 ja


Svar #12
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

Okay, tusind tak.. :)

Men hvad så med ligning 2, kan du også hjælpe mig med den??


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2009 af peter lind

#10 Hvilken x kan du sætte ind i #8, som gør udsagnet sandt ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2009 af peter lind

Se #7


Svar #15
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

OKay.. Og så går 5,3 vel væk på den ene side, og 11,13 på den anden??

11,3*5,3*(x - 3,8) / 5,3 = 11,3*5,3(x - 2,7) / 11,13

11,13 * (x-3,8)              = 5,3 * (x - 2,7)

11,13x - 42,294           = 5,3x - 14,31

                 16,43x          = 27,984

                         x            = 1,07


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. marts 2009 af peter lind

Næst sidste ligning får du på venstre side når du trækker de 5,3x over: (11,13-5,3)x=27,984


Svar #17
21. marts 2009 af Angora92 (Slettet)

5,83x    =  27,984

x            =  4,8

Så er den der, ikke?.. mange tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Matematik - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.