Matematik

Hjælp til ét kort matstykke!

22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Et punkt P gennemløber fra (1,0) enhedscirklen med konstant hastighed i positiv omløbsretning. Omløbstiden er 5 sek. Hvilke koordinater har P efter 2 sek., 3 sek., 100 sek. og 20 sek.?

Er lidt blank! :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvad kender du til vinkelhastigheden ...og lad mig lige spørge om det er en opgave der omhandler vektorfunktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af mathon

r = [cos(ω*t);sin(ω*t)]      (fed = vektor)
r
= [cos(0.4t);sin(0,4t)]    
...........
ω = (2π/T) = (2π/5) = (4π/10) = 0.4π


Svar #3
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Omgaven handler om trigonometriske funktioner og svingninger. Kender intet til vinkelhastigheder! :-S Vi er lige startet på dette afsnit!


Svar #4
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

#2

kan du forklare hvad du gør? Får ikek så meget ud af, bare at få udregningerne givet..


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

vinkelhastigheden ( ω) udregnes ved hjælp af følgende formel : 2*pi/T hvor T er omløbstiden.

din cirkel kan beskrives ved hjælp af en vektor funktion der ser således ud r = [cos(ω*t);sin(ω*t)] 

her indsætte den fundne vinkelhastighed hvorefter der ganges med tiden på den måde fås koordinaterne til et bestemt tidspunkt


Svar #6
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

#5

og der er absolut ingen andre måder at løse den på? Vi har overhovedet ikek gennemgået noget om hastigheder elelr sådan! :S


Svar #7
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Det lyder sgu lidt forvirrende! : s

Kan du prøve at give et rehnekesmpel?

altså det er noget i retningen af:


ω = (2π/T) = (2π/5)=1,26

 r= [cos(ω*t);sin(ω*t)] = cos(1,26·2sek); sin(1,26·2sek)= [1;0,04]??


 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du har om trigonomiske funktioner, hvilket det ovenstående i virkeligheden også bygger på

du kan forestille dig to funktioner sin(x) og cos(x) der beskriver hver deres koordinat. du kan regne på hver af disse funktoner og derved bestemme koordinaterne af to omgange om du vil.

jeg ved at man behandler periode eller svingningtiden for en funktion med udtrykket : 2*pi/b . da du kender perioden kan du isolerer b. godt sted at starte. b henviser her til den generelle formel for svingninger.  

herved  får du b= 1,25664... 

det kan du indsætte : hvilket er det samme som vinkelhastigheden


Brugbart svar (2)

Svar #9
22. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#7 du skal bruge #2.

Når P gennemløber enhedscirklen på 5 sekunder (dvs. den tilbagelægger 2π på 5 sek) så vil den efter 2 sek have tilbagelagt (2/5)*2π=(4/5)π, som er vinklen i radianer(1) hvoraf koordinaterne (x,y) bestemmes ved cos og sin ...

(1) Her udnyttes at cirkelbuelængden i en enhedscirkel er lig med vinklen i radianer


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

På 2 sek. har P gennemløbet 2/5 af 360º, dvs. 144º.   Det er da i punktet (cos(144º), sin(144º)) = (-0,809; 0,588)

Efter 100 sek. har P gennemløbet cirklen 20 gange, og befinder sig derfor igen i (1, 0)


Skriv et svar til: Hjælp til ét kort matstykke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.