Fysik

Archimedes' lov

22. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Hej, jeg har en opg. om nogle elever der vil sejle i et badekar, og spørgsmålet er så hvor mange elever kan der være i.

Alle antagelser er op til mig at fastlægge.

Jeg ved at Fop  > Ftyn

og at Fop = p * V * g

Jeg har antaget at der i badekaret ligger 100 liter vand = 100 m^3 = V

I så fald bliver Fop = 9,8*10^5 N

og 9.8*10^5*N = m * 9.82 m/s^2   giver  m=9.98*10^4*kg?

Det kan da ikke passe, vel? hvad gør jeg galt?

M.V.H.

opg:

Opgave 6: Badekar
Nogle gymnasieelever morer sig med at sejle i
et badekar på en sø. De vil
undersøge, hvor mange elever der på én gang kan være i badekarret, uden at det
synker til bunds.

A) Tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser, og brug disse til at vurdere, hvor mange elever der på én gang kan være i badekarret, uden at det synker til bunds. Gør herunder rede for de relevante antagelser:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af peter lind

1l er 1dm3 ikke 1m3. Brug i stedet at 1l vand vejer 1 kg.


Svar #2
22. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

Hvad skal jeg så med 1 kg vand? jeg kan vel ikke indsætte det under V, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af peter lind

Nej; men du ved hvad tyngdekraften på 1 kg vand er.


Svar #4
22. marts 2009 af Muddiboy (Slettet)

hmm ved 100 liter vand vil Ftyn=982 N

hva så? Jeg har svært ved denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af peter lind

Arkimedes lov siger at vægten af det vand et legeme fortrænger er det samme som vægten af legemet. Hvis der kan være 100 kg vand i badekarret, hvor meget må de elever der er i badekarret veje, for at de kan erstatte vandet ? Noget andet er, at du også bør have vægten af badekarret med i dine beregninger og at det egentlig er det ydre mål for badekarret, der er relevante.


Skriv et svar til: Archimedes' lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.