Matematik

Matematik uden hjælpemidler

22. marts 2009 af viciouz (Slettet)

Hej,

Jeg skal løse opgaven nedenfor, men har virkelig ingen ideer til at komme igang;

Bestem for hvilke tal k≠0 hvor ligningen kx2 + kx -1 = 0 netop har én løsning..

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Isomorphician

Hint: Kig på diskriminanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 Hvad er diskriminanten lig med når der er netop en løsning?


Svar #3
22. marts 2009 af viciouz (Slettet)

Diskriminanten må være 0..

Så langt er jeg nået selv, men kan ikke rigtig komme videre, da;

d=0

0=k2-4k*(-1)

0=k2+4k

Jeg griber det helt forkert an, gør jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#3 nej det ser fint ud, løs den sidste ligning for k ...


Svar #5
22. marts 2009 af viciouz (Slettet)

Jamen det så her jeg ikke synes jeg kan finde løsningen;

0=k2+4k

-4k=k2

k=-4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2009 af Dynin (Slettet)

0=k2+4k ⇔ 0=k(k+4) ⇔ k=0 eller k=-4 ...

heraf konkluderer du at kx2 + kx -1 = 0, for k≠0, har netop en løsning når k=-4


Svar #7
22. marts 2009 af viciouz (Slettet)

Tak for hjælpen =)


Skriv et svar til: Matematik uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.