Matematik

sammensatte funktioner

22. marts 2009 af micac (Slettet)

jeg skal bestem den indre funktion g og den ydre funktion f for følgende sammensatte funktioner.

kan i give mig en forklaring på hvordan man løser de her opgaver .

f.eks. på opgaver.

h(x)=(x-3)4

og

h(x)=e4x

og

h(x)=ln(4x)

tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Svar #2
22. marts 2009 af micac (Slettet)

hmm.. (f * g)(x)=f(g(x)) 

f kaldes den ydre funktion og g kaldes den indre .

forstår ikke hvordan man bruger den.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du prøver at se det som f(x) og g(x) er to forskellige funktioner, og f(g(x)) er så g(x) indsat på x´s plads i f(x). Hjælper det dig videre?


Svar #4
22. marts 2009 af micac (Slettet)

nej ikke rigtigt kunne du muligvis beregne en af de opgaver som jeg har skrevet, så jeg kan se som et eksempel ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Problemet er, at der ikke er så meget at beregne. Det bliver noget i retningen af, at for h(x) = (x-3)^4 = f(g(x)) vil det medføre, at f(x) = x^4 og g(x) = x-3.


Skriv et svar til: sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.