Matematik

Formel til at finde ydelse

23. marts 2009 af Frederlk (Slettet)

I forbindelse med et huskøb optager en familie et kreditforeningslån på 2.150.000 kr. som skal afvikles som et annuitetslån med lige store kvartårlige ydelser.
Renten er 2,5% pr. kvartal og løbetiden er 20 år (dvs. der skal betales 80 ydelser).

Bestem først ydelsen pr. termin, og opstil derefter en amortisationstabel over lånet.
 

...hvilken formel skal jeg bruge til at finde ydelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af mathon

y = G/r*(1-(1+r)-n)

amortisation:
a1 = y - G*r
an = a1*(1+r)n-1


Svar #2
24. marts 2009 af Frederlk (Slettet)

okay hvad er det nu g er, startgælden eller?


Svar #3
24. marts 2009 af Frederlk (Slettet)

hvis jeg sætter tallene ind i formlen får jeg 33.516.698,91 kr. :S

2.150.000/0,025*(1-/1+0,025)20-1


Svar #4
24. marts 2009 af Frederlk (Slettet)

2.150.000/0,025*(1-(1+0,025)-20)     -20 er hævet


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2009 af mathon

y = 2.150.000/0,025*(1-1,025-80) = 62.406


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2009 af mathon

amortisation:
a1 = 62.406 - 2.150.000*0,025 = 8.656
a2 = 8.656*1,0251 = 8.872,40
a3 = 8.656*1,0252 = 9.094,21
a4 = 8.656*1,0253 = 9.321,56
............
a30 = 8.656*1,02529 = 17.713,70
............

a80 = 8.656*1,02579 = 60.883,90


Skriv et svar til: Formel til at finde ydelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.