Matematik

Brutto - moms = netto???

23. marts 2009 af mariole (Slettet)

Jeg har aldrig forstået matematikkens skønhed. Det har frustreret mig i - hold fast - 67 år, og jeg ville så gerne lære det. Lige nu står jeg og græder over nogle forskellige priser, der skal anføres som netto + moms. Har set nogle steder på nettet, men forstår ikke, hvad de skriver.

Citat:"…Hvis en vare koster 100 kr. incl. moms, så udgør de 100 kr. jo (hvad mon han mener med "jo") 125% af varens oprindelige pris. Den oprindelige pris er så 100/125 kr. = 80 kr.
Regner du modsat kan du se det passer: 80 kr + 25% af 80 kr = 80 + 20 = 100 kr.

Beløb incl. moms
Oprindelig beløb : ----------------
(100 + Pct)/100

I dit tilfælde vil det være:
100 100
Beløb = ---------------- = ---- = 80
(100 + 25) / 100 1,25 …"

 

Hvordan gør jeg i et excelregneark?

Bruttobeløbet er 19.300 kr. Heraf udgør momsen ?? og så skal jeg bruge nettobeløbet. Det er noget med 125%, men hvad er det med de %

Hvad skal jeg skrive på excels formellinie ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af mathon

Binc = 1,25*Bexc

Bexc = 1,25-1*Binc = 0,80*Binc


Skriv et svar til: Brutto - moms = netto???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.