Matematik

vektorers koordinater

23. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

 Har tidligere spurgt om det samme men selvom jeg fik ganske udemærkede svar forstår jeg det stadig ikke..:(

Jeg skal bestemme vektorens koordinater og får oplyst at 2a-3b = (0,-17) og a+4b=(11,19)

kan dermed opstille 4 flgende ligninger:

2a1-3b1=0

a1+4b1=11

2a2-3b2=-17

a2+4b2=19

nu ved jeg ikke helt hvad jeg skal gre, nr jeg prver at lse ligningerne lykkes det mig ikke, da der er 2 ubekendte, solve kan heller ikke lse dem.. hvad skal jeg gre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Går fint med solve

(a1, a2) = 3, -1) og (b1, b2) = (2, 5)


Svar #2
23. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

 hvordan indtaster du helt præcist i solve??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Det afhænger af hvilken lommeregner man benytter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2009 af mathon

manuelt:
2a + 8b = [22,38]
-2a + 3b = [0,17]          som ved addition giver

11b = [22,55]

b = [2,5]  som indsat i 2a-3b = [0,-17]

2a-3*[2,5]= [0,-17]

2a = [0,-17]+[6,15] = (6,-2]

a = [3,-1]


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Du har to sæt ligningssystemer.

2a1-3b1=0

a1+4b1=11
 

og

2a2-3b2=-17

a2+4b2=19
 

Løses disse manuelt se da Mathons udemærkede forklaring.

Ved solve skal der stå noget ala:

solve(ligning1 and ligning2,{varibel1,variabel2}), det er så vit jeg husker den gængse måde, som det står inde på lommeregneren, hvorledes du finder ind til denne funktion, dét vides ikke, da jeg i sagens natur ikke kender synderligt meget til lommeregnere.

- Hvis det var mig, så ville jeg løses det manuelt, det er lineære ligningsystemer, og det er relativt lige til.


Svar #6
23. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

 mange tak for de gode svar

mht til mathons svar:

manuelt:
2a + 8b = [22,38]
-2a + 3b = [0,17] som ved addition giver

11b = [22,55]

nu var det jo 2a-3b og ikke omvendt som du har olpskrevet det, hvordan kan du "tillade" dig det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Der er ganget igemmem med -1, dvs. fortegnene skifter :-) Som sådan var det ikke nødvendigt, i stedet for at addere(som han gør) skulle man substrahere.


Svar #8
23. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

 jamen skal fortegnene så ikke også skifte for 17, således det bliver -17?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2009 af mathon

-[0,-17] = [0,17]


Skriv et svar til: vektorers koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.