Matematik

rumgeometri

23. marts 2009 af louiselk (Slettet)

Jeg har lige brug for lidt hjælp til denne opgave:

Find afstanden mellem punktet Q og linjen gennem A og B, når A(1,2,2) , B(2,2,0) og Q(3,9,14).

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan den skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

brug afstandsformlen (r×P0P)/r, r er en retningsvektor for linien


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2009 af peter lind

En vektor v der går gennem Q og som står vinkelret på linien kan skrives som en linearkombination af vektorerne QA og QB altså v=xQA+yQB. Sæt en af parametrene for eks. y=1 og brug at v·AB =0 til at findeden anden. Du har nu en retningsvektor for en linie der går gennem Q og skærer linien gennem A og B


Svar #3
23. marts 2009 af louiselk (Slettet)

Men hvordan finder jeg r?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2009 af peter lind

AB er en retningsvektor for linien gennem A og B


Svar #5
23. marts 2009 af louiselk (Slettet)

Okay, så jeg har retningsvektoren AB = (1,0,-2), og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2009 af peter lind

Brug det til at finde en ligning for linien gennem A og B


Svar #7
23. marts 2009 af louiselk (Slettet)

okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.