Fysik

Opgave.

30. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa.
Jeg har fået en opgave for som jeg har nogle problemer med:

Den lyder sådan:

Nuklidet Pu-239 er radioaktivt, idet det henfalder ved udsendelse af en alfapartikel.
Nuklidets halveringstid bestemmes ved at anbringe en prøve med Pu-239 i en beholder med flydende nitrogen ved kogepunktet -196 grader c. Når prøven er nedkølet til denne temperatur, bevirker energitilførslen fra henfaldene, at der fra beholderen fordamper 0,069 gram nitrogen pr. minut. Nitrogens specifikke fordampningsvarme er 200 J/g.

a) Vis, at der fra prøven frigives energi med effekten 0,23 W

Massen af Pu-239 i prøven er 120 g.

b) Bestem ud fra de eksperimentielle data en værdi for halveringstiden for Pu-239.

Svar #1
30. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at hjælpe dig, for hvad er det som er dit problem????

Svar #2
30. april 2003 af SP anonym (Slettet)

a) Effekten er nitrogenens masse gange dets smeltevarme, divideret med den tid det tager, altså:
(mN*LN)/t
=> (0,069g *200j/g)/60 sek
= 0,23 W, er det ikke herligt?

b)For at regne denne opgave skal du først finde ud af hvor meget energi der frigives pr. hrenfald. Da henfaldsskemaet ser således ud: 239/94 Pu --> 4/2 He + 235/92U kan du nu finde enrgien pr. henfald.
Du finder du delta m og indsætter i E=m*c^2. Dette skulle give omkring 8,4 * 10^-13J
Da du ved at aktiviteten gange denne energi skal give effekten ovenfor kan du regne denne ud som:
A= 0,23W/(8,4*10^-13J) = 2,74*10^11 Bq
Antallet af kerner kan du hurtigt finde. T½ er defineret som ln(2)/k, hvor k er lig henfaldskonstanten.
k kan regnes ud som A/N.
sætter du disse tal ind skulle du få at T½= 7,65*10^11 sek=> 24200 år

Håber at det hjalp, ellers må du lige skriv og sige hvad det er du ikke forstår.

Svar #3
14. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

hej! jeg forstår ik denne her journaløvelse: Lysets refleksion?

og hvad forbrænding går ud på?

og hvad katalysatorer er ?

hjælp mig

Svar #4
14. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg har et problem. jeg forstår ik stoffernes opbygning og omdannelser

hvad skal jeg gøre jeg har læst det men forstår det ikke........

Skriv et svar til: Opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.