Matematik

differentiering!

25. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Hvordan differentieres den her funktion så jeg finder N´(t)?????

N(t) = 2000/1+1999e^-0,5t    

Så vidt jeg kan forstå er det formlen N´(t)= dN//dt jeg skal bruge, men det hjælper mig ikke rigtig videre... 

        


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Husk at skrive en parentes!

Men det ligner umiskendeligt en funktion, du har fundet ud af differentialligningen:

dN/dt=aN(M-N)

Indsæt din funktion på N's plads samt a hvor den hører hjemme :-) Der er som sådan ikke behov for at differentiere, dette er nemlig den lette vej til målet :P


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2009 af *flise* (Slettet)

Ja, du skal differentiere N med hensyn til t. Har du ikke en formel at bruge? kig under "logistisk differentialligning".. mener det er det man bruger


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2009 af mathon

N'(t) =  -2000/((1+1999e-0,5t))2 *(1999*e-0,5t)*(-0,5) =
1,999*106*e-0,5t/((1+1999*e-0,5t))2


Skriv et svar til: differentiering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.