Matematik

matematik hjælp !

17. november 2004 af KK_88 (Slettet)
Godt så..


Jeg er igang med at lave matematik, et godt fag, men besværligt, og opgaven lyder på denne måde..

Du har en trekant, som ikke er en retvinkel trekant.
Det eneste jeg får af vide er at det tre sider er følgende : lille c=5, lille a= 8 og lille b=9. Skal man ikke bruge sinus.. får opgaven går ud på at finde vinklerne..

Håber på lidt hjælp i min lille matematik krise, men lad hver med bare at skriv svaret helst en forklaring så jeg ikke skal spørge næste gang...

:D

Takker

KK

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2004 af JulieJense (Slettet)

Du skal bruge cosinus. Der gælder:
cosA=(b^2+c^2-a^2)/(2bc)

cosB=(a^2+c^2-b^2)/(2ac)

cosC=(a^2+b^2-c^2)/(2ab)

(Formlerne er fundet ved at isolere i den oprindelige cosinusrelation) Så er det bare at indsætte. God fornøjelse!

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2004 af JulieJense (Slettet)

#1: Sæt selv de kendte værdier ind i formlerne.


"Skal man ikke bruge sinus.. får opgaven går ud på at finde vinklerne.."
Nej, du skal ikke bruge sinus. Ikke i første omgang i hvert fald. Cosinus, sinus og tangens kan alle bruges til bestemmelse af vinkler. For at finde ud af hvilken én af dem du skal bruge, bliver du nødt til at kikke på dine formler.

Sinusrelationen kræver at du kender en eller flere vinkler i forvejen, ellers kan du ikke bestemme en anden.

Cosinusrelationen kræver at du kender enten alle siderne, hvis du vil beregne en vinkel
...eller hvis du vil finde en side; at du kender 2 sider og vinklen overfor den side du vil beregne.


Er du med?

Svar #3
17. november 2004 af KK_88 (Slettet)

Tak stumpen... mange tak.. Tror det sidder på sin plads nu... mange tak skal du have:D

Svar #4
17. november 2004 af KK_88 (Slettet)

Mig igen..


Altså... f.x

c^2=a^2+b^2-2*a*v*cosC

Jeg sætter det her efter ind

6^2=4^2+5^2-2*4*5*cosC

Og det skal give 0,125

og der efter bruger man cos-1 (i2nd) og finder så ud af at det er 82,8 grader.. hmm..

Mit problem er at jeg ikke kan få det til at blive 0,125, når jeg ligger det sammen.. hvad skal man gange med når der står cosC...


Svar #5
17. november 2004 af KK_88 (Slettet)

har fattet det nu!! HEH

Skriv et svar til: matematik hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.