Matematik

Haster, svær ligning

26. marts 2009 af jazzi_1990 (Slettet)

Hi alle .. sidder lige fast.

Fint t i denne her ligning  

60=18+69*e^(-0,0491*t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at trække 18 fra på begge sider og divider herefter med 69.


Svar #2
26. marts 2009 af jazzi_1990 (Slettet)

( 60-18)/69 = e^(-0,0491*t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Præcis! =)

Hvad skal du så gøre for at slippe af med dit e^bla bla


Svar #4
26. marts 2009 af jazzi_1990 (Slettet)

 hmm ..brug ln 

men jeg kan ikke forstå den regel 


Svar #5
26. marts 2009 af jazzi_1990 (Slettet)

 eller skal jeg brug log 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, det er helt korrekt. Prøv at bruge LN på hver side.


Svar #7
26. marts 2009 af jazzi_1990 (Slettet)

 ln((60-18)/69)=e*-0,0491*t


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2009 af Mherold (Slettet)

Ja, tag ln på begge sider. Så står på højresiden ln(e) * (-0,0491*t).

ln(e) = 1, og derfra kan du nemt isolere t


Svar #9
26. marts 2009 af jazzi_1990 (Slettet)

 det var der jeg havde fejl .. tak :D 


Skriv et svar til: Haster, svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.