Matematik

Haster skal bruge det inden klokken 20.30

26. marts 2009 af cillebc (Slettet)

Hej hvor mange symmetriakser er der i en femkant og hvor stor skal en hånboldbane på 20m og 40m være hvis den skal være i målestok 1:200 ?

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af signeth (Slettet)

du kan da selv prøve at tegne en femkant og finde dem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af kieslich (Slettet)

5 = de fem midtnormaler. 200 gange så lille. gang alle længder med forholdet 1/200


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at tegne det op, du kan tegne to symmetriakser fra hvert hjørne, det giver 8, men da de tælle to gange hver, så må der være 4. Ang. målestokforholdet, så må 1 centimeter på tegningen svare til 200 cm på håndboldbanen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej, jeg glemte den sidste, det giver 5 symmetriakser


Svar #5
26. marts 2009 af cillebc (Slettet)

Til erik morsing ang. målestoksforhold:

ja jeg ved godt at det er en til 200 men  hvordan regner jeg den har ud:

håndboldbanen er 20m på den ene led og 40m på den anden.. hvis det skal være i målestoksforhold 1:200 hvad skal den så være på hver led`?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du får (20m)/200 = 1/10 meter på den korte led og (40m)/200 = 1/5 m på den lange led. Da du nu skal tegne det op, så kan du lave det om til centimeter, så du får 10 cm * 20 centimeter, så er målestikforholdet 1/200. Det kontrollerer vi lige

10cm *200 = 2000 centimeter = 20 meter, og 20 cm * 200 = 4000 cm = 40 meter


Svar #7
26. marts 2009 af cillebc (Slettet)

så den skal være 10 på den ene led og 5 på den anden?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2011 af LCA13 (Slettet)

Jerg tror det er meningen der skal være 10 på den ene og 20 på den anden, men jeg har også lavet den med 5 på den ene og 10 på den anden. Men hvordan skal man så tegne hvis en person skyder mål når hun er 7 meter fra målet?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2020 af Birgittemads2345 (Slettet)

Hvad er svaret på de 7 m kast

Skriv et svar til: Haster skal bruge det inden klokken 20.30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.