Matematik

Lille opg. andengrands

28. marts 2009 af ping317 (Slettet)

Mente Andengrads ofc

Det var ikke rigtig nogen svar på min forige så jeg prøver lige igen

Jeg har et kordinatsystem med en graf, men ingen enheder afsat, hvor jeg skal bestemme a, b og c.

Jeg skal bestemme den ud fra formlelen f(x)=ax^2+bx+c men det er jo formlen for alle andengrads ligninger

Er totalt blank, hjælp

grene går op, starter i minus. toppunktet ligger i +- kvartranten kordinat ca. (+4,-3) skæring med y akse ca. (0,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du burde da kunne aflæse dine rødder. skæring med x aksen.

y= a(x-r1)*(x-r2)


Svar #2
28. marts 2009 af ping317 (Slettet)

øhh ja... skæringspunkterne med X aksen er ca. +1 og +5


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

indsæt disse værdier, og indsæt dit toppunkt 

-3= a(4-1)*(4-5) (=)

a = 1

1(x-1)*(x-5)= x^2-6*x+5

dette passer dog ikke helt med skæring med y -aksen skulle være i punktet (0,3).  


Svar #4
28. marts 2009 af ping317 (Slettet)

som sagt, ingen enheder på... så det kan sagtens passe


Svar #5
28. marts 2009 af ping317 (Slettet)

Men... hvordan finder jeg så b og c ??


Svar #6
28. marts 2009 af ping317 (Slettet)

er det bare -6 og 5 eller... ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

yes det er det :) du har fundet hele molevitten nu


Skriv et svar til: Lille opg. andengrands

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.