Matematik

differentierings bevis

28. marts 2009 af Heksin (Slettet)

Jeg skal til at bevise at f(x) = ax+b  <=> f'(x) = a

Det er selve beviset jeg skal have frem. Er der nogen der gider hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 well for det første, gælder der ikke biimplikation! Der gælder kun => ...

... for det andet, hvordan skal du vise det? Med tretrinsreglen? ... eller har du nogle resultater du kan bruge?


Svar #2
28. marts 2009 af Heksin (Slettet)

#1 Jeg er ikke det store genie inden regning, så det må du nok undskylde mig for.

Jeg har fået oplyst dette fra min lærer "(f(x+¤x) - f(x)) / ¤x"

¤ betyder delta, altså delta X


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Det er ret lige ud ... udregn f(x+Δx)-f(x) ved at indsætte og forkort derefter brøkken :)


Svar #4
28. marts 2009 af Heksin (Slettet)

Okay. Jeg synes nu det er hårdt at regne ud fordi det er første gang jeg ser denne formel.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#4 bare regn ... f(x+Δx)-f(x)=a(x+Δx)+b-(ax+b)=aΔx ... så når du deler med Δx har du kun a tilbage :-)


Skriv et svar til: differentierings bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.