Matematik

Differentiering

29. marts 2009 af Anna Julie Juhl (Slettet)

Hej jeg sidder med en matematikopgave som lige giver mig lidt problemer så håber der er en der har lyst til at hjælpe lidt:D

En funktion f er bestemt ved f(x)=3*lnx-x^3  hvor x>0

Bestem f ' (x) og gør rede for at f har et maksimum

Jeg har bestemt f ' (x) =(-3(3x^3-1))/x

Men hvordan gør jeg rede for at f har et maksimum? hvis jeg sætter den differentierede ligning lig nul giver det et negativt resultat.

Håber der en der lige har et minut tilovers:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

f'(x) ser forkert ud. Du har muligvist glemt nogen paranteser, så vil du ikke lige skrive f(x) op lidt mere præcis.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Prøv lige og se om du ikke kan få det her resultat når du differentierer.

f(x) = u - v    --------> f '(x) = u' - v '

f '(x) = 3/x - 3x^2


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.