Matematik

Potensfunktion (k?)

29. marts 2009 af stray (Slettet)

Hejsa ^^

Er i gang med en matematik opgave der lyder således:

f(x) = 823 . x0,8 er en potensfunktion.

Hvor mange procent skal x vokse, hvis man ønsker,
at f(x) skal vokse med 40% ?

Jeg er så gået ud far at det var faktoren k jeg skulle finde, og er begyndt således:

k0.8 = (1 + 1,40)0,8

Mit spørgsmål til jer er, er det rigtig det jeg har gjort indtil videre, og isåfald, hvordan finder man k når man har gjort dette?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når f vokser med 40% så vokser den fra f(x) til 1.4*f(x)


Svar #2
29. marts 2009 af stray (Slettet)

jeg er ikke helt med, det har da ikke noget at gøre med at finde k, har det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Mangler du ikke et k i eksponenten? Hvis ikke, så er f(1) = 823 og 1,4*f(1)=1152, så er 823*x0,8=1152 hvoraf x=1,52, så er x vokset med 52%


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x*k) = 823*(x*k)0,8 = 823*x0,8*k0,8 = f(x)*k0,8 = f(x)*1,4.


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. marts 2009 af mathon

f(x) = 823 . x0,8

1,4*f(x) = 823*(k*x)0,8 = 823*k0,8*x0,8 = k0,8*(823* x0,8) = k0,8*f(x)

1,4 = k0,8

k = 1,41/0,8 = 1,52286 = 1 + 0,52286 = 100% + 52,286%

for at f(x) kan øges 40%
skal
x øges 52,286%
 


Skriv et svar til: Potensfunktion (k?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.