Matematik

opgave hjælp

30. marts 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

hej alle jeg har problem med denne sidste opgave er der nogle der kan hjælpe

En bestemt type af beholdere har form som vist på figuren. For
en beholder af denne type, hvor rumfanget skal være 100 cm3,
gælder, at

1/3x^3+hx^2=100 og S=(1+kvadratrod(5))x^2+4xh

bestem S udtrykt ved x og bestem x så beholderens overflade areal er minds muligt..

nogen der kan hjælpe, med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Isoler h i den første ligning og sæt det fundne udtryk ind i funktionen S. Dernæst differentier du S, og løser S' = o for at finde ekstrema. Husk at vise, at det punkt du finder er et maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er altid en god ide at tegne grafer, grafik er, efter min vurdering, helt uundværlig for forståelsen. Formler og grafik bør altid følges ad. Eksempelvis er vektordiagram (et såkaldt free-body diagram) aldeles uundværligt, når man for eksempel skal illustrere og arbejde med Newtions love indenfor fysikken.


Skriv et svar til: opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.