Matematik

Cos, sin og tan

31. marts 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Hej. Jeg har følgende mål og jeg skal finde cos, sin og tan  af de manglende længder i en retvinklet trekant, men jeg kan ikke huske hvordan.

Vinklen A = 21,2 º. Den ene vinkel er 90 º

Og for at finde den sidste vinkel har man sagt 180º - 90º - 21,2º = 68,8º

Til sidst er a = 11,7 cm

Kan nogen hjælpe for er seriøst lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Så kan du bruge de trigonometriske sammenhænge for retvinklede trekanter til at finde de sidste sider i trekanten.

For vinkel A:

sin A = a/c

cos A = b/c

tan A = a/b.


Svar #2
31. marts 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Men hvordan kan jeg gøre det når jeg kun har en side angivet?

Og skal man gøre dette ved alle vinklerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har kun opgivet siden a og vinklen A. så kan du jo bruge sammenhængen:

tan A = a/b og isolere b. Hermed finder du b, og så kan du bruge pythagoras til at finde c.


Svar #4
31. marts 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Hvordan isolerer man så b?

Min lærer har ikke forklaret hvordan man finder de resterende sider når man kun har vinkler + en side opgivet.

Og i vores bog kan jeg heller ikke finde det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Gang igennem med b og divider på hver side med tan A.


Svar #6
31. marts 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Okai tak. Nu forstår jeg det :D

Det var til stor hjælp


Skriv et svar til: Cos, sin og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.