Matematik

Kurve ved parameterfremstilling

01. april 2009 af o1-studie (Slettet)

Jeg døjer lidt med denne opgave. Mangler et par hints eller 3.
Der er givet en parameterfremstilling af en kurve i planen.

x= 2 sin(t) - t
y= 2 cos(t) - 1
 - hvor t ligger mellem [-2,5 ; 2,5]

Jeg skal beregne koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med førsteaksen.
Endvidere skal jeg beregne koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori kurven har en lodret tangent.

Mit CAS-værktøj er korrekt sat på "Radian".
Jeg håber, der er en, der ønsker at lede mig i den rette retning?!

Mvh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af peter lind

Skæringen med x-aksen sker når y=0, så løs ligningen 0=2 cos(t) - 1
 

Der er lodret tangent når x'=0, så løs denne ligning.


Skriv et svar til: Kurve ved parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.