Matematik

Giv et eksempel

01. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Bestem amplituden, perioden og værdimængden for følgende harmoniske svingninger. Beregn to på hinanden følgende maksimums-steder.

f(x)=2sin(3x+4)
 

Er der ikek en der kan givet et eksempelpå løsningen af disse typer opgaver med udgangspunkt i den angivede funktion foroven? Jeg sidder med ca. 14 stykker af denne art og er lidt blank. Det ENESTE jeg kan se er at amplituden er lig 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af dnadan (Slettet)

hint: sin(x) har en periode på 2pi, og sin(...) højest kan antage værdien 1 og -1 (benyt dette til værdimængden)


Svar #2
01. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hvorfor er perioden ikke 3? i følge min bog burde b=3?, a=2 og c=4?? :-S

så Vm er [-2;2]?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2009 af Darwin (Slettet)

#2. Hej.

Funktionen f(x) = a·sin(bx + c) har perioden sin(bx + c) = sin(bx + c + 2π) = sin(b(x + T) + c), hvoraf det følger at bx + c + 2π = b(x + T) + c ⇔ bx + 2π = bx + bT ⇔ T = 2π/b. Dvs. for dit tilfælde er perioden T = (2/3)π.

Værdimængden er rigtig for den konkrete funktion.


Skriv et svar til: Giv et eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.