Matematik

To simple spørgsmål - hjælp

02. april 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej Alle.

Jeg håber nogen kan hjælpe mig med disse to spørgsmål.
Det er ikke noget der skal afleveres, jeg sidder blot og øver mig, så håber i derfor gerne vil hjælpe mig..

1)
Jeg har en potensfunktion:
f(x)=1,83673*x0,117794
Hvor x er en søkos alder, og f(x) er dens længde.
Jeg får oplyst en tabel, som viser sammenhængene mellem søkøers længde og alder.

Spg. lyder: Hvor mange procent vokser en søkos længde med, når dens alder øges med 25 %?

2) Jeg har en eksponentiel funktion:
f(x) = 787 * 1,14x  hvor f(x) er antal unger og x er antal år efter 1970.

Her er også en tabel, som viser sammenhængene mellem antal år efter 1070 og antal unger.
 Spg. lyder her: Hvor mange procent vokser ungernes antal med over 4 år?

Mange Hilsner

Christiane.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at finde din bog og slå "relativ tilvækst" op. =)


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. april 2009 af morell18 (Slettet)

Fy= x^a             Fy=1,25^0,117794=1,026= 1,026-1= 0,026= 2,6 %

du sætter altså bare fremskrivning for dens alder ind på x plads og opløfter den i a så får du F(x) fremskrivning hvorefter du trækker en fra for at få det i procent

her får du oplyst at tilvæsten i forhold til antal unger lyder på 14% pr år. du siger altså bare 1,14^4=1,69-1=0,69=69%

er altså den samlet procentvis stigning efter en periode der strækker sig over 4 år.

        


Skriv et svar til: To simple spørgsmål - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.