Matematik

opgave

04. april 2009 af biqqu (Slettet)

Funktionen f(x) = b·x^a opfylder at

f(2) = 2 og f(4) = 16

Bestem tallene a og b .

f(2)=2 ... (x,y)=(2,2)

f(4)=16... (x,y)=(4,16)

2=b*2a

16=b*4a

Den sidste dividerer den første:

16/2 = (b*4a)/(b*2a) <=>

8=(4/2)2 <=>

8=2a ... så forstår jeg ikke at man kan få a=3???? (det er ikke noget jeg selv har fået det til, men har set det i et andet indlæg)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

2*2*2 = 8  så hvis 2a = 8 må a være ?


Svar #2
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

nåår.. så det skal give 8 på begge sider af lighedstegnet!


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.