Matematik

kuglens ligning

06. april 2009 af richgirl (Slettet)

hej

Jeg har en opgave, som driver mig snart til vanvittig.

Jeg har en kugle i planen, som har sin centrum på planen, dersuden har kuglen en tangent. Jeg har disse oplys.

ligningen for tangenten er (x,y,z)=(3,2,1)+t(3,2,5)

ligningen for planen er 3x-y+z+6=0

Kuglens centrum(3,4,-2)

og desuden ved jeg, at kuglens formel er: (x-a)^2+(y-b)^2+(x-c=^2)=r^2

Jeg skal nu finde kuglens ligning, men kan ikke. Er der nogen der kan hjælpe.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

Tjek lige oplysningerne: Kuglens centrum ligger ikke i planen: 3*3 - 4 - 2 + 6 = 9 ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2009 af lielie (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.