Matematik

skæring mellem cirkel og linie

20. november 2004 af jv (Slettet)
jeg har en cirkel med ligning x^2-4x+y^2-4=0, og en linie med ligning y= 4x-2. Hvordan beregner jeg skæringspunkter mellem cirkel og linie?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2004 af allan_sim

Sæt linjens udtryk for y ind i cirklens ligning:

x^2 + (4x-2)^2 - 4 = 0

Reducerer du dette, får du en andengradsligning, som du kan løse for at finde x-koordinaterne. Da kan y-koordinaterne efterfølgende findes ved indsættelse i linjens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2004 af allan_sim

Hovsa....

x^2 - 4x + (4x-2)^2 - 4 = 0

Svar #3
20. november 2004 af jv (Slettet)

Tak for det!

Skriv et svar til: skæring mellem cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.