Matematik
Ligningen for tangent....
21. november 2004 af
melis@ (Slettet)
Find ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=(1/3)x^2, der er vinkelret på linien med ligningen x+6y-18=0
ska jeg ik bruge formlen: y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)....?
Men ved ik hvordan j ska sætte ligningen ind?
håber der er nogen der kan hjælpe...
ska jeg ik bruge formlen: y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)....?
Men ved ik hvordan j ska sætte ligningen ind?
håber der er nogen der kan hjælpe...
Svar #1
21. november 2004 af fister (Slettet)
se https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=66614 for samme opg
Svar #3
21. november 2004 af melis@ (Slettet)
oki tak jeh har fået indblik for hvordan j ska løse denne opg. men jeg har et spørgsmål..:
hvordan skal jeg omskrive x+6y-18=0
til y = 3-(1/6)x ...
kan ik få det til at passe
hvordan skal jeg omskrive x+6y-18=0
til y = 3-(1/6)x ...
kan ik få det til at passe
Skriv et svar til: Ligningen for tangent....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
