Matematik

diskriminant af reduceret 3. gradsligning

08. april 2009 af JM80 (Slettet)

Hej derude,

jeg har problemer med at finde D af t^3 + pt + q = 0

Hvordan skal dette problem gribes an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 det må næsten stå i jeres bøger/noter ... men ellers se her <wiki> >> http://da.wikipedia.org/wiki/Diskriminant


Svar #2
08. april 2009 af JM80 (Slettet)

Hvis du følger dit eget link, så giver det ikke meget svar...

der står kun løsningen for det Ureducerede 3.gradspolynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 det er en generel formel ... for dig er a=1, b=0, c=p og d=q ikk? ... Hvoraf D=...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

... læser du algebra (på andet år) på uni ... så er jeg sikker på i har en bedre formel ... jeg kan på stående fod ikke huske den <sorry>


Svar #5
08. april 2009 af JM80 (Slettet)

hmmm ok, så forsøger jeg mig med:

- 4b^3d - 27a^2d^2, for de andre led indeholder c, som er 0 og dermed udgår?


Svar #6
08. april 2009 af JM80 (Slettet)

- 4ac^3- 27a^2d^2 er vist det rigtige...

mat på seminariet


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

... øh jeg får -4p3-27q2


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 indsat får du så ikke det samme?


Svar #9
08. april 2009 af JM80 (Slettet)

jo.... men er ikke sikker på fortsættelsen, p og q er jo konstanter, der er reduceret frem fra den oprindelige form på 3.gradsligningen... hmmm


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 <citat>mat på seminariet</citat>  oki det niveau kender jeg ikke til :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

#9 fortsættelsen af hvad? Skulle du ikke kun bestemme diskriminanten?


Svar #12
08. april 2009 af JM80 (Slettet)

jo den skal defineres ved et udtryk. men kan jeg bare udelade første og sidste led i den oprindelige diskriminant, da de indeholder b'er?

b^2d^2 - 4ac^3 - 27a^2d^2 + 18abcd


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

Jo det kan du ... hvis wiki ellers har ret; har du tjekket din bog/noter for formlen?


Skriv et svar til: diskriminant af reduceret 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.