Matematik
Differentiering
21. november 2004 af
Julie J (Slettet)
Hej!
Jeg skal vise, at
f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
når jeg ved at
f(t) = 0,3te^(-1,1t)
Dette gør jeg ved at differentiere den nederste, men jeg kan overhovedet ikke få det til at ligne noget rigtigt. Er det noget med en indre funktion eller sådan noget?
Jeg skal vise, at
f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
når jeg ved at
f(t) = 0,3te^(-1,1t)
Dette gør jeg ved at differentiere den nederste, men jeg kan overhovedet ikke få det til at ligne noget rigtigt. Er det noget med en indre funktion eller sådan noget?
Svar #1
21. november 2004 af allan_sim
Der er tale om brug af både produktreglen og reglen om sammensatte funktioner, idet
f(t)=g(t)*h(t)
med g(t)=0,3t og h(t)=e^(-1,1t).
Her er h(t) en sammensat funktion, hvor e^t er den ydre funktion og -1,1t er den indre funktion.
f(t)=g(t)*h(t)
med g(t)=0,3t og h(t)=e^(-1,1t).
Her er h(t) en sammensat funktion, hvor e^t er den ydre funktion og -1,1t er den indre funktion.
Svar #2
21. november 2004 af Julie J (Slettet)
Altså:
f(t)=g(t)*h(t)
f'(t)=g'(t)*h(t)+g(t)*h'(t)
=0,3*e^(-1,1t) + 0,3t*((-1,1)*e^(-1,1t)*(-1,1)
Men hvad gør jeg så?
f(t)=g(t)*h(t)
f'(t)=g'(t)*h(t)+g(t)*h'(t)
=0,3*e^(-1,1t) + 0,3t*((-1,1)*e^(-1,1t)*(-1,1)
Men hvad gør jeg så?
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
