Matematik

omskrivning af en funktion

10. april 2009 af Helski (Slettet)

Opgaven lyder:

Ved stegning af en bestemt steg kan temperaturen i stegens indre beskrives ved funktionen:

I(t)=200*(1-0,9*e-0,0091*t), hvor I(t) er temperaturen i stegens midte, og hvor t angiver tiden efter, at stegen er sat i ovnen (minutter)

Jeg skal nu bestemme tiden, efter at stegen er sat i ovnen, som funktion at temperaturen i stegens midte!!!

Er gået helt i stå og kan ikke  få den til at gå op


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2009 af mathon

I(t)=200*(1-0,9*e-0,0091*t)

l(t)/200 = 1-0,9*e-0,0091*t  

0,9*e-0,0091*t  = (1 - (l(t)/200))

e-0,0091*t  = (1 - (l(t)/200))/0,9

-0,0091*t = ln[(1 - (l(t)/200))/0,9]

t = -ln[(1 - (l(t)/200))/0,9]/0,0091


Svar #2
10. april 2009 af Helski (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon


Skriv et svar til: omskrivning af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.