Matematik

Ligning?

12. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

Håber der er nogle der vil hjælpe mig med at læse denne her ligning.

3(x + 1) + 4 = 27- x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Gang ind i parentesen og fortsæt så. Ellers må du prøve at skrive dit eget løsningsforslag.


Svar #2
12. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

Jeg prøver at skrive mit eget forslag.

3(x + 1) + 4 = 27- x

3x + 3 + 4 = 27 - x

3x + x = 27 - 3 - 4

2x = 20

20 ÷ 2x = 10

x = 10

Er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Næsten. Hvad er det nu 3x+x giver?? Prøv så.


Svar #4
12. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

3(x + 1) + 4 = 27- x

3x + 3 + 4 = 27 - x

3x + x = 27 - 3 - 4

4x = 20

20 ÷ 4x = 5

x = 5

Så må det være rigtig nu? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Såmænd. :)

Men kan du ikke skrive:

4x = 20

x=20/4

x=5

Jeg forstår godt, hvad du mener med det andet, men det har ikke så meget med korrekt matematik at gøre. Til gengæld er resten af din ligning fint løst nu.


Svar #6
12. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp :-)


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.