Matematik

gør rede for differentialligning

13. april 2009 af prinsesse-froe (Slettet)

hej jeg skal gøre rede for at min funktion f(x)=e^(2x)+3 er en løsning til differentialligningen dy/dx=2y-6

mit bud er at man skal indsætte funktionen i højre og venstre side.

VS: dy/dx=f´(X)=2e^(2x)
HS: 2e^(2x)-3

I mit hoved burde det give det samme og at man på den måde kan sige, at den er en løsning?? ved ikke om det er noget jeg har misforstået.

Håber nogen lige vil kigge på det på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af Isomorphician

2y - 6 = 2*(e2x + 3) - 6 = 2e2x + 6 - 6 = 2e2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

2y-6 = 2(e2x + 3) -6 = det ønskede


Brugbart svar (16)

Svar #3
21. maj 2010 af Brisen (Slettet)

 Ved godt det er en gammeltråd, men til fremtidige besøg på denne tråd!

y=f(x)=e^2x+3
dy/dx=2*y-6

Hjælpemiddel: Regneregel f(x)=e^kx <=> f'(x)=k*e^kx

Ligninger bliver sat op imod hinanden.
(e^2x+3)'=2*(e^2x+3)-6

Derefter bliver den første del differensieret ved brug af den før nævnte regneregel. Mens der 2-tallet bliver ganget ind i parentesen.

2*e^2x=2*e^2x+6-6

nu går +6 og -6 ud med hinanden eller man kan vælge og plusse eller minusse med 6 på begge sider af lighedstegnet, det betyder intet for ligningen går op.
2e^2x=2*e^2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2010 af palwasha (Slettet)

nåårh .. tusind tak <3


Skriv et svar til: gør rede for differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.