Matematik

diff. lign..

13. april 2009 af Helski (Slettet)

Opgaven lyder:

I en model antages det, at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tispunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentialligningen

dN/dt = (0,08t-1/ t)N     t større end 0,5

Det oplyses, at antallet af individer i populationen til tidspunktet t = 1 er 1,2*10^6

Spørgsmålet lyder så;

Benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet  t = 1, og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst

Håber på hjælp er først li startet med diff. ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Omskriv til (1/n)dN = (0,08-1/t)dt, og integrer på begge sider. Husk integrationskonstanten, der kan bestemmes hva, den sidsate oplysning.


Svar #2
13. april 2009 af Helski (Slettet)

Kan du forklare hvad du gør??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du behøver okke at integrere funktionen. Væksthastigheden er dN/dt. Hvilken værdi har den når du sætter t = 1 og N(1) = 1,2*106.


Skriv et svar til: diff. lign..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.