Fysik

Hastigheden inden bolden rammer jorden

13. april 2009 af hihihej (Slettet)

Hej.
Jeg har to spørgsmål som jeg har prøvet at regne ud, men det blev forkert. Nu kommer opgaven:
En bold på 100 g bliver kastet op i luften. Bolden bliver sluppet i en hovedhøjde svarende til 170 cm.

Bolden når en højde på 5,6 m over jordens overflade.

1) Beregn hastigheden fumiddelbart før posen rammer jorden.

2) Beregn hastigheden efter at man har sluppet den.

Jeg har lavet dem i en prøve for et stykke tid siden, men fik fejl og kan ikke finde ud af dem. Så håber på lidt hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug energibevarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

1) Den er 0 m/s. Jeg ser det meget usansynligt at en bold bliver til en pose.

2) Hvilket legeme snakker du om her?


Svar #3
13. april 2009 af hihihej (Slettet)

* Hov mente bold ikke pose, min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Tænkte jeg nu nok, men gør som Jerslev siger.


Svar #5
13. april 2009 af hihihej (Slettet)

Jeg har lavet noget, der ligner - men har lavet en fejl (eller flere!)
Jeg fandt først Emek, det gjorde jeg således:
Ved boldens højeste punkt er Ekin = 0 og Epot=Emek
Epot = m*g*h = 0,1kg * 9,82 * 5,6m = 5,499 J

Epot + Ekin = Emek = 5,499 J

m*g*h + 0.5*m*v^2 = 5,499 J

Jeg kender m og g, men h skal jeg sætte den lig med 0 (Det gjorde jeg før
og fik fejl .. ??)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

I 1) skal h = 0,( jeg får 10,5m/s), og i 2) skal h= 1,7m


Svar #7
13. april 2009 af hihihej (Slettet)

Okay tak fik bare fejl i 1'eren da jeg satte h til at være 0 .. Men det kan vel være fordi jeg angav svaret med både positiv og negativ fortegn. Hm..


Skriv et svar til: Hastigheden inden bolden rammer jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.