Matematik

Korteste katete

13. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Søger lidt hjælp til denne opgave, da jeg er gået i stå: I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.

Bestem længden af den korteste katete.

----

- længste katete er 3 gange så lang som den korteste katete: L=3k

-hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete: h=k+3

vi bruger phytagoras og finder at: a^2 + b^2 = c^2 <=> k^2 + (3k)^2 = (k+3)^2 <=> k^2-6k-9=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

k2 + (3k)2 = (k+3)2  ⇔k2 + 9k2 = k2 + 6k + 9   Din sidste udregning er forkert.

Reducer ovenstående og du får en andengradsligning som du skal finde rødderne i.


Svar #2
13. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh ja selvfølgelig.. glemte lige at k^2 går ud med sig selv, så det bliver 9k^2 + 9 + 6k=0


Svar #3
13. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

:S ej.. så går det lidt i kage igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

Prøv lige at sammenligne det jeg fik i #1 og det som du skriver i #2. Der er noget galt med dine fortegn.


Svar #5
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

9k^2 - 9 - 6k =0 så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Yes. Løs nu som en endengradsligning og find k


Svar #7
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg ved ikke, hvorfor.. men min lommeregner vil simpelthen slet ikke løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

solve(9*x^2-6x-9=0,x) skulle virke på de fleste grafregnere.

ellers må du bruge den gamle metode: d = b^2-4ac = (-6)^2-4*9*(-9) = 360   så der er to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2009 af mathon

9k - 6k - 9 = 0 og k>0

k = (1+√(10))/3


Svar #10
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh ja! Mange tak


Skriv et svar til: Korteste katete

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.