Matematik

Funktion regning - Hjælp mig.!

14. april 2009 af StudieYus (Slettet)

Den årlige omsætning på spil i Danmark kan for perioden 2000-2004 med tilnærmelse
beskrives ved modellen
y= 2,5x+10,5 ,

hvor y er omsætningen, målt i mia. kr., og x er antal år efter 2000.
 

a) Hvad fortæller tallene 2,5 og 10,5 om omsætningen på spil?

b) Bestem omsætningen i 2005 ifølge modellen.
Kommentér modellen, når det oplyses, at omsætningen i 2005 var 26,8 mia. kr.

Hva fortæller de tal og hvad er omsætningen i 2005 ifølge modellen  ? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af peter lind

a) Find hvad omsætningen er i år 2000 og hvor meget omsætningen stiger om året.

Sæt x=5 i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af Booklover (Slettet)

Hmmm...

a) Tallene fortæller:  

2,5 er stigningen i mia. per år.

10,5 er antal mia. i 2000

b) Bestem omsætningen:

y = 2,5 * 5 + 10,5 = 23 mia.

Kommenter modellen:

Den modellen for den årlige omsætning i spil i Danmark følger perioden 2000-2004,
og kan derfor benyttes til at beregne den gennemsnitlige omsætning i nævnte tidsperiode.
Hvis man benytter modellen til at beregne omsætning i spil i Danmark i 2005, vil resultatet
kun være en gisning om hvad omsætningen kan være, og tager derfor ikke højde for
uventede udsving i omsætningen som derfor afviger fra den bestemte/fastlagte model. Derfor kan
modellen kun benyttes til at udregne den forventede omsætning i 2005, med tanke på, at
omsætningen vil følge samme omsætning som i perioden 2000-2004.
 

M.


Skriv et svar til: Funktion regning - Hjælp mig.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.