Matematik

Delprøve uden hjælpemidler

15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

Hej :)

Jeg skal lave en delprøve uden hjælpemidler til i morgen - bare som lektier.
Ville derfor høre om det var muligt at få lidt hjælp. Det er matematik på A niveau i gymnasiet.

Opgave 1
Reducer udtrykket (a-b)2+2b(a-b) og reducer udtrykket (3x-3y)/(x2-2xy+y2

Opgave 2
I et koordinatsystem er to vektorer givet ved
vektor a= (t+1 over 2t)
vektor b= (3 over 4)
hvor t er et tal.
Bestem t, så vektorerne a og b er ortogonale og bestem t så vektorer a og b er parallelle.

Opgave 3
Funktionen f(x)=b*xa opfylder, at f(2)=2 og f(4)=16
Bestem tallene a og b

Opgave 4
Bestem afstanden fra punktet P(2,3,-1) til planen a med ligningen 4x-2y+4z-5=0

Opgave 5
Gør rede for, at funktionen f(x)=e2x+3 er en løsning til differentialligningen dy/dx=2y-6

Vil meget gerne have vejledning, og ikke bare et facit :)
På forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. april 2009 af mathon

Opgave 1
     (m ±n)2 = m2 ± 2mn + n2 og baglæns
      m2 ± 2mn + n2 = (m ± n)2

Opgave 2
     når vektorerne a og b
     er
     parallelle, er vektorernes skalarproduktet lig med nul
     ortogonale, er vektorernes determinant lig med nul

Opgave 3
     indsæt de to koordinatsæt to gange i f(x) = b*xa og divider de fremkomne udtryk
     a kan  nu beregnes
     indsæt nu a-værdien samt et koordinatsæt i f(x) = b*xa og beregn b

Opgave 4
     dist(α,P(xo,yo,zo)) = |a*xo+b*yo+c*zo+d|/√(a2+b2+c2)

Opgave 5
     differentier f(x) = e2x+3 og omskriv med e2x+3 = y
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #1 Er du sikker på dit svar til opgave 2?


Svar #3
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

#2

Nej, jeg har ikke forstået vektorregning.
Og så forstår jeg heller ikke opgave 1 med m og n? :s
Det er lige de to jeg har kigget på i første omgang.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Du skal bruge kvadratsætningerne til opgave 1. Og til opgave 2 skal du udnytte, at når to vektorer er ortogonale så er deres skalarprodukt=0


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2009 af mathon

#2
nej  :-)

Opgave 2
     når vektorerne a og b
     er
     ortogonale, er vektorernes skalarproduktet lig med nul
     parallelle, er vektorernes determinant lig med nul


Svar #6
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

#4
Jeg kan ikke huske kvadratsætningerne, og har mistet min formelsamling.
Jeg kan heller ikke huske hvad skalarproduktet er.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. april 2009 af mathon

(a - b)2 = a2 - 2ab + b2

.............
skalarprodukt 2D:

a = [a1,a2]
b = [b1,b2]

a*b = a1*b1 + a2*b2
 


Svar #8
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

Vil det sige, at opgave 1 ser sådan her ud:

(a-b)2+2b(a-b)
a2+b2-2ab+2ab-2b2
a2-b2

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

yes 1 rigtig . videre til næste

2. se svar #7. Skriv hvad du får.


Svar #10
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

Forstår bare ikke hvad der menes.
Hvor er t henne i alt det der? :)

a = [a1,a2]
b = [b1,b2]

a*b = a1*b1 + a2*b2
 

Men hvis jeg skal sætte ind i ovenstående giver det:

a*b=(t+1)*3+2t*4


Svar #11
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

Desuden mangler jeg også at reducere:

(3x-3y)/(x2-2xy+y2) ( det er en brøk)

Kan på ingen måde huske de der regneregler :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. april 2009 af mathon

(3x-3y)/(x2-2xy+y2) = 3(x-y)/(x-y)2


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvad er ens på de to led i tælleren? sæt det udenfor en parentes. SE på nævneren. Ligner den ikke noget i #7? Brug #7 du får nu en brøk hvor der står noget ens i tæller og nævner. forkort og du er færdig.


Svar #14
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

Jeg får 3(x-y) / (x-y)2

Er det det endelige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan forkorte et enkelt (x - y) væk.


Svar #16
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

Bliver det så 3(x-y)/(x-y) eller 3/(x-y)


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

#10
 

Forstår bare ikke hvad der menes.
Hvor er t henne i alt det der? :)

a = [a1,a2]
b = [b1,b2]

a*b = a1*b1 + a2*b2
 

Men hvis jeg skal sætte ind i ovenstående giver det:

a*b=(t+1)*3+2t*4

og når a og b er ortogonale er a*b = 0. For hvilke t er (t+1)*3+2t*4 = 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. april 2009 af mathon

a*b=(t+1)*3+2t*4 = 11t + 3

ortogonalitet
for
11t + 3 = 0

beregn t


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

#16
 

Bliver det så 3(x-y)/(x-y) eller 3/(x-y)   Der forsvinder jo en (x - y) fra både tæller og nævner


Svar #20
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

#17

Hvis jeg bruger lommeregneren:

solve((t+1)*3+2t*4 = 0,t) giver det x=-3/11

Men aner ikke hvordan jeg regner det ud i hovedet


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.