Matematik

ligning og reduktion hjælp !!!

15. april 2009 af Danniboys (Slettet)

Hey folks

har lige 3 små opgaver som jeg håber der er nogle der kan hjælpe med

er ikke lige så skarp hvad angår reducere eller ligninger

tak på forhånd  håber på hjælp

Vedhæftet fil: Mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a) Sæt på fælles brøksteg.

b) Gang igennem med x.

c) Løs tæller- og nævnerpolynomierne for at finde rødderne i hver - herefter kan der faktoriseres.


Svar #2
15. april 2009 af Danniboys (Slettet)

Undskyld men forstår det ikke helt . kunne du evt komme med et løsningsforslag ? . er desværre ikke så skrap til matematik


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg har givet dig et løsningsforslag. Jeg vil ikke lave opgaverne for dig.

Du skal i den første starte med at sætte på fælles brøkstreg.


Svar #4
15. april 2009 af Danniboys (Slettet)

selvfølgelig skal du ikke lave opgaverne for mig . vil lige prøve selv igen ,  ellers skriver jeg tilbage for at få mere hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er bare i orden. =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2009 af Emu90 (Slettet)

Hejsa - jeg har lavet de to sidste. den første var lidt uklar - det gav i hvert fald ikke noget pænt resultat - så det kan være en anden kan klare den. Men vedhæfter løsningerne til de to sidste. Spørg hvis der er noget du ikke forstår.

Vedhæftet fil:Mat.doc

Svar #7
16. april 2009 af Danniboys (Slettet)

# 6 Ved godt det lyder lidt dumt men hvordan ved du er der skal stå 2/6 dele er det bare fordi at man kan se at 5-2 =3 / 6 ? henviser til lignigen

forstår ikke rigtig den sidste opgave , det lyder volapyk for mig det du skriver

andre er også velkomne til at hjælpe se  vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2009 af Emu90 (Slettet)

det skal være 2/6 fordi 1/3 er det samme. så jeg har forlænget brøken så jeg kan trække 2/6 fra 5/6 så de har den samme nævner. Det kan man nemlig ikke hvis de ikke har den samme nævner. Og ja, 5/6-2/6=3/6. Og 3/6 er det samme som 1/2.

Den sidste opgave:

Jeg har fundet diskriminanten i hver af andengradsligningerne. (tæller har en ligning og nævner har en ligning)

Når man har fundet diskriminanten d kan man finde ud af hvornår x=0 og det er dem man skal finde når man faktoriserer. Det har jeg så gjort. Derefter skriver man dem op på dem måde jeg har gjort med (x-4)(x+3), fordi man derefter kan forkorte brøken fordi der både er (x-4) i tælleren og i nævneren.


Svar #9
16. april 2009 af Danniboys (Slettet)

Okay det hjælpe på forståelsen mange tak skal du have


Skriv et svar til: ligning og reduktion hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.