Matematik

Modeller

15. april 2009 af mairah (Slettet)

Hej

Jeg kan simpelthen ikke forstå denne opgave:

En population antages at vokse logistisk. Den øvre grænse for populationens størrelse er 1500 individer. Til tidspunktet t=0 er der 50 individer, og til det tidspunkt, hvor der er 400 individer, vokser populationen med 400 individer pr. døgn.

Bestem antallet af individer som funktion af tiden t, målt i døgn.

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

Den logistiske model kommer fra differentialligningen N'(t) = c*( K-n(t) )*N(t). Hvor K er populationens maksimum. Når der er 400 individer (N(t) = 400) er væksthastigheden 400ind/døgn (N'(t) = 400). Indsæt disse oplysninger i differentialligningen og find c.

Brug desolve( y ' = c*(K - y)*y and y(0) = 50,x,y) for at finde funktionen. (brug ikke c og K men de værdier du har fundet for dem).


Skriv et svar til: Modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.