Matematik

2 gradsfunktion

16. april 2009 af ahmed02 (Slettet)

hjælp mig lige med denne her opgave..skal finde diskriminant- nulpunkter og toppunkt.....hjælp

2x2 - 10x + 8= 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2009 af kimor (Slettet)

For en andengradsfunktion hedder diskriminanten (D): b2 - 4*a*c

Går ud fra at din ligning hedder: 2x2 - 10x + 8 = 0

a = 2   b = 10   c=8


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2009 af Emu90 (Slettet)

koordinater til toppunket=(-b/2a; -d/4a)

d=10^2-(4*2*8)=100-64=36

-b/2a=-10/2*2=-5/2

-d/4a=-36/4*2=-9/2

Nulpunkter finder du ved at sætte funktionen=0 og derefter finde diskriminanten (som vi har fundet) derefter bruger man følgende formel til at finde nulpunkterne  - altså dem hvor y=0

Derefter finder du hvor x=0

Se vedlagte ark

Vedhæftet fil:mathjælp.doc

Skriv et svar til: 2 gradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.