Matematik
Eksamens opgaver
Jeg er igang med at øve til eksamen... Men kan ikke finde ud af denne opgave... Er der nogen der vil være sød og hjælpe mig...
1)
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x2-10x+30
Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligning x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem arealet af M
2)
En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er 2x
a) bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x
Er der nogen der kan være sød og forklare de her opgaver... På forhånd tak....
Svar #1
16. april 2009 af Isomorphician
1) Find det bestemte integrale med grænserne 0 og 10.
2) Opstil et udtryk for rumfanget, hvor du isolerer højden.
Opstil et udtryk for overfladearealet, hvori du indsætter udtrykket for højden.
Svar #3
16. april 2009 af Isomorphician
Fordi punktmængden skal findes i første kvadrant.
Første kvadrant er der hvor både x og y er positive.
Svar #7
26. april 2009 af madsjensendk (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=672272
Til nummer 2 :)
Svar #11
28. marts 2013 af johs5 (Slettet)
er der en der kan hjælpe med 1)b? ved at der også er en b'er
Svar #12
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#11
Opg 1 er Opg 14 i dette opgavesæt
for STX Mat B December 2008.
Opgaven har kun det ene spørgsmål a), som er behandlet ovenfor. Hvis du insisterer på, at der også findes et spm. b), bedes du venligst formulere spørgsmålet i detaljer.
Svar #13
29. marts 2013 af johs5 (Slettet)
Så er det derfor. Jeg sidder med Matematik A. Har desuden fået hjælp. Fra min egen matematikbog :-)
Svar #14
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#13
Nu har jeg så tjekket eksamenssættene på www.uvm.dk , og det er korrekt, at opgaven også blev givet i dec. 2008 på STX Mat A, som Opg 11 i dette sæt
og her er der pudsigt nok et spm b) , hvor man skal bestemme rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360º omkring førsteaksen. Her benytter man formlen for rumfang af et omdrejningslegeme:
Vx = π · a∫b (f(x))2 dx
= π · 0∫10 (x2 -10x +30)2 dx
Svar #15
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
Opg 2 ovenfor i #0 er Opg 13 i STX Mat B opgavesættet fra Dec 2008 (se linket i #12).
Opgavesættet for Mat A STX Dec 2008 (se linket i #14) har en lignende opgave i Opg 14, men her er kassens bredde x, og dens længde er x+3 (i modsætning til 2x i Mat B sættet).
Det er derfor klart, at opgaverne formuleret i #0 hidrører fra Mat B sættet, som det også er anført i #9.
Skriv et svar til: Eksamens opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
