Matematik

2. gradsligning

16. april 2009 af micson (Slettet)

hej her er opgaven:

For hvilke værdier af tallet k har ligningen    (f(x) = – x^2 + 6x – 3):   
(f(x) = k)

1) ingen løsninger? 2) netop en løsning? 3) netop to løsninger?
 

a = - 1, b = 6 c = - 3
d = Jeg har fået diskriminanten til 28 – 5k hvilket jeg også er i tvivl om!
her er udregningen:

ax2 + bx + c = (k = – x^2 + 6x – 3)
ax2 + bx + c = (k – k = – x^2 + 6x – 3 – k)
ax2 + bx + c = (k – k = – x^2 + 6x (– 3 – k))
a = – 1, b = 6, c = (– 3 – k)

d = b^2 – 4ac
d = 6^2 – 4 · – 1 · (– 3 – k)
d = 6^2 – 8 – 5k
d = 28 – 5k
 

Men kan bare ikke lige se hvordan jeg skal finde ud af hvad c skal være for at der bliver ingen, en eller to løsninger…?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Exupery (Slettet)

Hint:

2 løsninger og d>0

én løsning og d=0

ingen løsninger og d<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2009 af kieslich (Slettet)

 – x^2 + 6x – 3 = k    ⇔  -x^2 + 6x -(3+k) = 0

a = -1,   b = 6,   c = -(3+k)

1) ingen løsninger?    d<0

2) netop en løsning? d =0

3) netop to løsninger? d>0
 


 


Svar #3
17. april 2009 af micson (Slettet)

tak. er udregningen af d korrekt???


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2009 af kieslich (Slettet)

d = 6^2 -4*(-1)*(-3-k) = 36 -12-4k  = 24 - 4k


Svar #5
17. april 2009 af micson (Slettet)

takker så er jeg med igen :)


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.