Matematik

Eksponential funktion

18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa.

Kan det passe, at når e^ln(2x) + 1 = 5, så er x = 2?

Derudover vil jeg gerne høre der er nogen af jer der ved hvordan man kan tjekke det efter i Derive 5.0 ?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2009 af ibibib (Slettet)

Ja, e^ln(2x) er jo lig med 2x så

e^ln(2x) + 1 = 5

2x + 1 = 5

x = 2


Svar #2
18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Super tak :) så var jeg ikke helt galt på den.


Skriv et svar til: Eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.